۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۵ مرداد
رویدادهای ویژه
راه اندازی طرح مبارزه با فساد (سوت زنی) در اداره کل راه آهن خراسان
راه اندازی طرح مبارزه با فساد (سوت زنی) در اداره کل راه آهن خراسان مدیرکل راه آهن خراسان از راه اندازی طرح مبارزه با فساد( سوت زنی) در اداره کل راه آهن خراسان خبر داد...

مدیرکل راه آهن خراسان از راه اندازی طرح مبارزه با فساد( سوت زنی) در راستای افزایش سلامت اداری  در اداره کل راه آهن خراسان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی راه آهن خراسان، مصطفی نصیری ورگ با اعلام این مطلب افزود: سلامت جامعه و حکومت از دغدغه‌های مهم بشر در اعصار و قرون مختلف بوده به طوری که دولت‌ها برای رسیدن به این هدف از شیوه ها و راهبردهای مختلفی بهره گرفته اند. فساد و ابعاد آن یکی از معضلاتی است که همه جوامع به نوعی با آن مواجه اند. امروزه با توجه به پیچیدگی، فراگیری و چندوجهی شدن موضوع فساد، سلامت جامعه و کاهش فساد به اصل مهمی در سیاست گذاری عمومی بدل شده است. یکی از راه‌های کاهش و حذف فساد افشاگری و سوت زنی است.

وی اظهار داشت: این اصطلاح در ادبیات جدید مبارزه با فساد پرکاربرد شده است و برخی از کشورها با این روش توانسته اند فساد را تا حدود زیادی کاهش دهند و زمینه سلامت جامعه و حکومت را فراهم سازند. به این دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند استفاده از سازوکار نظارت مردمی و تشویق مردم به افشای فساد، یکی از موثرترین روش‌های کنترل فساد است.

تعریف سوت زنی

اصطلاح سوت زنی از رفتار ماموران پلیس اقتباس شده است؛ بدین معنی زمانی که پلیس تخلفی همچون نزاع خیابانی، دزدی و ... مشاهده می­ کند در سوت خود می­دمد تا همه مردم و سایر افسران پلیس برای آگاهی از محل وقوع جرم خبردار شوند. طبق تعاریف رایج "سوت زن" در اصطلاح به کسی اطلاق می ­شود که در درون یک سازمان کار می­ کند و خلاف­کاری ­های آن را افشا می­ کند. همچنین سوت زن فردی است که هر نوع فعالیتی غیرقانونی و غیراخلاقی در یک سازمان خصوصی یا عمومی را افشا می­ کند. موضوعاتی همچون تخطی از سیاست­ های رسمی، تخطی از قانون، مقررات، تهدید منافع عمومی، امنیت ملی و همچنین تقلب و فساد از تخلفاتی است که سوت زن­ها می­توانند آن را افشا کنند.

این تخلفات می ­تواند شامل انواع رفتارهای غیرقانونی و غیر اخلاقی مدیران و کارکنان یک سازمان؛ از قبیل تقلب، رانت، رشوه، احتکار، تولید محصول غیر ایمن و نقض قوانین یا مقررات باشد. سوت زدن را می­توان نوعی فراخوان عمومی برای مطلع کردن افراد از محل وقوع جرم تلقی کرد و هدف سوت زن نیز جلوگیری از آسیب رساندن بیش از پیش به افراد جامعه، سازمان­ ها و نهادهای عمومی است. همچنین سوت زن فردی است که هر نوع فعالیتی غیرقانونی و غیراخلاقی در یک سازمان خصوصی یا عمومی را افشا می­ کند. موضوعاتی همچون تخطی از سیاست­ های رسمی، تخطی از قانون، مقررات، تهدید منافع عمومی، امنیت ملی و همچنین تقلب و فساد از تخلفاتی است که سوت زن­ها می­توانند آن را افشا کنند.

در همین راستا اداره کل راه آهن خراسان نیز طرح مبارزه با فساد (سوت زنی) را جهت کشف و گزارش دهی فساد توسط مردم و کارکنان راه اندازی نموده است که برای ثبت گزارش می توانید بر روی آیکن زیر کلیک کنید:

سوت زنی

1399/04/04 تاریخ بروزرسانی :
103 تعداد بازدید :
کليه حقوق محتواي اين سايت متعلق به راه آهن جمهوري اسلامي ايران مي باشد.